logo
RNTV Live

Prahova, sub cod portocaliu de căldură! Măsuri de protecție

codportocaliu
Erika Stoica

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod portocaliu de căldură pentru intervalul 11 iunie, ora 10:00 – 12 iunie, ora 10:00, din cauza temperaturilor deosebit de ridicate, caniculei și disconfortului termic accentuat.

Zonele afectate sunt cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Olteniei, partea continentală a Dobrogei și sudul Moldovei. În aceste regiuni, maximele termice se vor situa între 35 și 37 de grade Celsius, canicula va fi prezentă, iar disconfortul termic va fi accentuat, cu indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind pragul critic de 80 de unități.

Pentru protecția în această perioadă, se recomandă consumul a cel puțin 2 litri de apă pe zi, evitarea băuturilor alcoolice și a celor care conțin cofeină, precum și consumul de fructe și legume proaspete. Este indicat să evitați expunerea directă la soare între orele 11:00 și 18:00, să purtați haine ușoare, de culoare deschisă și să protejați capul cu o pălărie sau șapcă.

Activitățile fizice intense în aer liber ar trebui reduse pe timpul zilei, iar dacă este necesar să stați afară, faceți pauze frecvente la umbră. În interior, mențineți ferestrele închise în timpul zilei și deschideți-le seara și dimineața devreme pentru a aerisi locuința. Utilizați ventilatoare sau aparate de aer condiționat pentru a menține o temperatură confortabilă.

Verificați starea de sănătate a copiilor, vârstnicilor și a persoanelor cu afecțiuni cronice, asigurându-vă că au acces la hidratare și un mediu răcoros. De asemenea, asigurați-vă că animalele de companie au suficientă apă proaspătă și un loc umbros unde să se retragă, evitați să le scoateți la plimbare în soare direct, în ore de varf.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor