Codurile galbene de precipitantii si fenomene meteo extreme nu si-a facut simtita prezenta weekend-ul trecut, in Prahova. Chiar daca au fost inregistrate pe radarele meteorologice formatiuni noroase, care ar fi putut sa impuna lansari de rachete din punctele de tragere, specialistii nu au emis astfel de ordine. Chiar si asa centrul antigrindina era pregatit sa dea comanda, daca o eventuala situatie o cerea, asa cum s-a intamplat cand o ploaie torentiala a transformat strazile localitatii Valcanesti intr-un rau.

In weekend, Prahova a fost unul dintre judetele vizate de mai multe coduri galbene de precipitatii si fenomene meteo extreme. Daca in duminica Pastelui o astfel de avertizare a produs pagube insemnate, iar centrul antigrindina a dat comanda ca mai multe rachete sa fie lansate, de aceasta data situatia a stat cu totul altfel.

Specialistii monitorizeaza in permanenta situatia meteorologica, iar in cazul in care situatia o va impune vor fi lansate comenzi de lansare a rachetelor inspre celulele nevralgice, care ar putea genera caderi de grindina.

Prahova figureaza cu opt puncte de lansare a rachetelor antigrindina, respectiv la Valea Calugareasca, Boldesti, Mehedinta, Ceptura, Tataru, Tohani, Viperesti si Pietroasele, iar suprafata protejata este de 140.000 de hectare.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *