Turistii pot descoperi noi destinatii de calatorie in Romania  cu ajutorul unei platforme nationale de promovare a turismului. Si unele obiective din Prahova au fost integrate in programul numit Romania Atractiva.

O nouă platformă multimedia de promovare a turismului cultural din țară, numită România Atractivă, a fost lansată. Programul include 12 rute turistice tematice care străbat întreaga țară, cu 275 de obiective de vizitat, care până în 2026, vor fi semnalizate și prin infrastructură rutieră specifică. Vorbim aici despre  castele, cetăți sau conace, sate cu arhitectură tradițională, biserici fortificate sau de lemn, mănăstiri incluse în patrimoniul UNESCO. 

Mai multe obiective din județul Prahova sunt integrate în aceasta platformă.  Ele fac parte din trei rute: Traseul castrelor romane, Traseul gastronomiei tradiționale românești și Ruta satelor cu arhitectură tradițională.

Printre obiectivele turistice și culturale regăsim cașcaveaua din Prahova și gospodăriile tradiționale din localitatea Drajna. Prahovenii sunt de părere că la nivelul județului sunt multe puncte de atracție care ar trebui să fie promovate mai mult.

România Atractivă este un program național de susținere a turismului cultural-istoric. A luat startul în 2023 și se va finaliza în iunie 2026.

Programul beneficiază de fonduri prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și  este coordonat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *