Sursa: bureauveritas.ro

Echilibrul poate fi îmbunătățit cu cât practicăm mai mult exerciții de acest gen, însă ce beneficii ne aduce și ce înseamnă dacă cineva are un echilibru mai bun decât noi?

Pierderea echilibrului se observă din activitățile simple, spune dr. Anna Lowe, expert în îmbătrânirea sănătoasă și activitate fizică. „Poate că obișnuiai să te ridici rapid pe un picior pentru a-ți pune un pantof și ai încetat să faci asta la un moment dat. Poate ieșeai din baie pe o podea alunecoasă fără să stai pe gânduri, iar acum trebuie să te ții de ceva. Este ușor să nu vezi semnele sau doar să le pui pe seama îmbătrânirii – dar este o problemă pe care nu trebuie să o ignori pentru că te poate afecta”, spune aceasta.

„Pierderea echilibrului începe la 45 de ani și este foarte clară”, spune George Locker, autorul cărții Falling Is Not An Option.

Organizația Mondială a Sănătății estimează că 684.000 de oameni mor după ce cad accidental în fiecare an. Acest trip dde accidentare reprezinta a doua cauză a mortalității accidentale. Anual 37 de milioane de oameni au nevoie de îngrijiri medicale după căzături grave, iar mulți ajung să se confrunte cu dizabilități sau să aibă o viață mai scurtă.

Lipsa activității a fost în mod tradițional blamată, se stimează că până în 2030, 12,3% dintre oamenii planetei care vor avea peste 60 de ani vor fi tot mai sedentari.

Mai multe detalii in sursa citata.

Sursa: digi24.com

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *