Raluca Turcan sau Alina Gorghiu ar fi necesar să își părăsească pozițiile de ministru pentru a putea candida la funcția de primar sau la președinția unui Consiliu Județean. Acest lucru este stipulat într-o decizie a PNL care impune președinților de filiale să intre în competiția pentru aceste posturi.

Există și alți parlamentari care se află în aceeași situație, cu toate acestea, pentru unii dintre ei ar putea fi luate în considerare anumite compromisuri.

Majoritatea acestor președinți de filiale, conform acestei decizii, ar fi în situația de a concura pentru funcția de primar sau președinte al Consiliului Județean, deși deja dețin alte funcții.

De exemplu, printre europarlamentarii afectați se numără Gheorghe Falcă din Arad, Daniel Buda din Cluj sau Dan Motreanu din Giurgiu, care ar fi nevoiți să candideze pentru funcția de președinte al Consiliului Județean sau primar, chiar dacă nu doresc acest lucru, conform unor surse politice.

Atât Daniel Buda, cât și Dan Motreanu, își doresc să candideze pentru un al doilea mandat de europarlamentar. Rămâne de văzut dacă pentru aceștia se vor face concesii.

Miniștrii PNL care nu vor funcții în administrația locală

Printre minștri, vizată ar fi Alina Gorghiu care ocupă fotoliul de la Ministerul Justiției și, din informațiile noastre, ar viza un post de europarlamentar, nicidecum o funcție în administrația locală.

Raluca Turcan sau Mircea Fechet – ministrul Culturii, respectiv ministrul Mediului – ar trebui să renunțe la funcțiile pe care le au în Executiv pentru a se îndrepta către administrația locală.

Pe de altă parte, un caz care nu ar fi afectat de această decizie este cel al lui Ilie Bolojan, actual președinte al CJ Bihor, care în continuare vrea să ocupe această funcție.

Și Sebastian Burduja este printre norocoși pentru că deja a anunțat că vrea să candideze pentru primăria Capitalei din partea PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *