Featured Video Play Icon

Postul Adormirii Maicii Domnului… cu cheltuiala se tine. Iar cand facem aceasta afirmatie nu ne referim la preparate complexe, ci la mancaruri gatite, culmea, cu legume de sezon. Doar ca preturile nu tin cont de acest aspect, iar multe dintre ele sunt ridicate. In timp ce cumparatorii sustin ca platesc bani grei si pentru banala fasole, comerciantii se apara si dau vina pe seceta din ultima perioada.

Aceasta este parerea multor cumparatori, dupa ce ajung in piete si vad preturile practicate la tarabele comerciantilor. Si culmea, la legumele des folosite in perioada postului.

Sau fasole, al carei pret la taraba ajunge si la 15 lei, pentru un kilogram. La fel de scumpa se vinde si lintea, 17 lei per kilogram. Din aceeasi categorie, insa cu un pret mai acceptabil se gasesc mazarea si soria, ambele cu 5 lei pentru un kilogram.

Si daca vorbim despre convenabil, pretul la vinete ar putea sa se inscrie la acest capitol. Cel putin asa sustin comerciantii din piete.

Nu la fel s-ar putea spune si despre anumite fructe, spre exemplu, ale caror preturi le dau fiori reci clientilor, chiar si in perioada caniculara. Strugurii se vand cu 10 lei kilogramul, nectarinele cu 7, caisele 6, in timp ce pentru un kilogram de afine romanesti clientii trebuie sa scoata din buzunar 15 lei.  

By Costin