logo
RNTV Live

Posibilele nume discutate în coaliția PSD-PNL pentru a-l înlocui pe Cătălin Cîrstoiu: se explorează 3 scenarii

catalin_cirstoiu
Theo Tănăsescu

Liderii coaliției PSD-PNL au programată o întâlnire în acest weekend pentru a rezolva situația de la Primăria Capitalei. Există o mare probabilitate ca Cătălin Cîrstoiu să fie retras sau să fie presat să se retragă, ceea ce va declanșa o serie de jocuri și negocieri pe mai multe scenarii.

Conform surselor noastre, un prim scenariu este cel în care va fi retras Cătălin Cîrstoiu, iar în locul acestuia ar putea intra Robert Negoiță (primarul Sectorului 3 sau Daniel Băluță (primarul Sectorului 4).

Favorit ar fi Robert Negoiță, cel care ar sta mai bine în sondaje. La Daniel Băluță există o condiție: acesta nu vrea să fie contracandidatul lui Cristian Popescu Piedone, asta pentru că cei doi au o relație foarte bună.

Retragerea lui Piedone

Un al doilea scenariu este cel în care va fi retras Cătălin Cîrstoiu și se va negocia inclusiv o retragere a lui Cristian Popescu Piedone. Este un scenariu care depinde de mulți factori, inclusiv de voința lui Cristian Popescu Piedone.

În acest scenariu, PSD-PNL ar urma să-l susțină pe Robert Negoiță sau pe Daniel Băluță. Primarul Sectorului 4 nu s-ar băga în cursă decât dacă partidul i-ar cere asta în mod expres, în timp ce Robert Negoiță ar fi mai tentat de o candidatură la Capitală.

Susținere din umbră pentru Piedone

Ultimul scenariu discutat este unul cu adevărat șoc. PSD și PNL ar urma să-l retragă pe Cîrstoiu și ulterior cele două partide nu-și vor pune un alt candidat. În schimb vor da libertate electoratului și activului de partid să ”aleagă cu inima”.

Din umbră, PSD ar urma să-l susțină, de fapt, pe Cristian Popescu Piedone, iar liberalii l-ar putea susține pe Nicușor Dan.

***Toate aceste scenarii sunt pe masă și vor fi discutate în weekend de către liderii PSD și PNL. Orice negociere pentru Primăria Capitalei va include și o renegociere la sectoarele din București, acolo unde situația ar putea deveni instabilă din punct de vedere politic.

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor