logo
RNTV Live

Portretul robot al șoferului care nu ar trebui să existe pe străzi, creionat în Dambovița

acţiune Acțiuni rutiere în Puchenii Mari, Mizil, Gura Vadului, Fântânele și Ceptura
Erika Stoica

Nu mai miră pe nimeni că traficul din Romania este unul haotic, plin de evenimente rutiere negative. Gandind în profunzimea lucrurilor, fiecare șofer în parte, în momentul cand bagă cheia în contact devine participant la trafic. Unii conduc ofensiv, altii devensiv, atitudinea fiecăruia dintre noi contribuind la bunul mers al lucrurilor.

Dacă ar fi să creionăm portretul robot al unui conducător auto care nu ar trebui să iasă pe străzi, nu ar fi foarte greu. Exemplele din viața reală sunt multe, iar modelul ales astăzi este cel al un șofer din Dambovița. Acesta are 28 de ani și deja răspunde în fața legii pentru isprava lui. A fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, pe parcursul zilei de ieri, 9 mai, bărbatul fiind prezentat magistraților, față de acesta fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Din investigațiile efectuate a reieșit faptul că,în ziua de Paște, ar fi condus un autoturism, pe strada Lânăriei din comuna Petrești, deși s-ar fi aflat sub influența alcoolului și ar fi avut anulat permisul de conducere. În urma testării efectuate cu aparatul etilotest, conducătorul auto a prezentat o alcoolemie cu o valoare de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice de la o unitate medicală. Totodată, acesta, în timp ce ar fi efectuat cu autovehiculul manevra de mers înapoi, ar fi acroșat un alt autoturism staționat și ar fi abandonat autovehiculul condus în zona respectivă.

Ppolițiștii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor