Un grup de 40 de pompieri români a fost trimis în Grecia pentru a se substitui colegilor greci în ultimele două săptămâni, oferind sprijin în monitorizarea zonelor cu risc de incendiu din estul Atenei.

Primul contingent de 40 de pompieri se va întoarce acasă după ce va preda cele opt autospeciale aflate în dispozitiv – trei autospeciale de stingere a incendiilor de pădure, o cisternă, o autospecială de stingere cu o capacitate de 10.000 litri, un microbuz și două autospeciale de primă intervenție și comandă. Acest lucru asigură continuitatea acțiunilor în cazul producerii unor situații care necesită intervenția echipei românești, conform unui comunicat emis de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Pe parcursul celor 15 zile petrecute în Grecia, pompierii români s-au familiarizat cu terenul și condițiile specifice intervențiilor, efectuând patrulări în zonele cu risc de incendiu.

Aceste activități au consolidat capacitățile de reacție și pregătire ale pompierilor români în situații de urgență, care pot pune în pericol viețile și bunurile comunității. De asemenea, colegii noștri au participat la sesiuni de antrenament și pregătire alături de echipele elene, evidențiind aspectele esențiale ale unei intervenții rapide și eficiente în cazul incendiilor, conform sursei citate.

În timpul misiunii de sprijin, nu s-au înregistrat incendii de amploare în zonele din estul Atenei.

IGSU transmite că sunt mândri de profesionalismul și devotamentul pompierilor români care au participat la această misiune, reprezentând cu demnitate țara și arătând solidaritate și sprijin față de autoritățile elene. Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, prin intermediul IGSU, va continua să fie vigilent și pregătit să intervină în orice situație de urgență, asigurând siguranța și protecția cetățenilor.

În perioada 1 iulie – 1 august, Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, participă la un program specializat de stingere a incendiilor de pădure organizat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar – DG ECHO.

Acest program are ca scop consolidarea rezilienței autorităților elene în gestionarea riscului de incendiu de pădure și este finanțat de Uniunea Europeană. Este o măsură de sprijin pentru comunitățile elene, în urma incendiilor devastatoare din anul 2021. Programul adună echipe operative de stingere din mai multe țări și face parte din noua politică a UE de prevenire a incendiilor de pădure în sudul Europei.

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *