Pompierii militari au fost extrem de activi în ziua de ieri, gestionând nu mai puțin de 1.567 de solicitări de la populație. Aceste intervenții au inclus acordarea măsurilor de prim ajutor, stingeri de incendii și operațiuni de protecție comunitară.

Echipajele SMURD au răspuns rapid la 1.274 de solicitări, oferind asistență medicală de urgență pentru un impresionant număr de 1.330 de persoane. În plus, pompierii au intervenit în cinci situații de extragere a victimelor din autoturisme implicate în accidente rutiere.

În paralel cu misiunile de prim ajutor, echipajele de pompieri au luptat și împotriva a 108 incendii, dintre care 58 au fost arderi de vegetație, afectând o suprafață de teren de peste 200 de hectare.

De asemenea, în sprijinul comunităților și pentru protejarea bunurilor acestora, pompierii au intervenit în 180 de situații, salvând patru persoane aflate în situații critice.

Aceste acțiuni impresionante vin în contextul lansării noi variante a Platformei Naționale de Pregătire pentru Situații de Urgență – fiipregatit.ro, care facilitează accesul cetățenilor la informații educativ-preventive. De asemenea, aplicația mobilă DSU oferă informații utile despre prevenirea și reacția în cazul situațiilor de urgență.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *