incendii simultane Incendii vegetaţie uscată în Prahova

În ultimele 24 de ore, pompierii au gestionat cu abilitate și promptitudine 1.692 de situații de urgență înregistrate pe întreg teritoriul național.

În acest interval, pompierii au acționat pentru stingerea celor 129 de incendii izbucnite pe întreg teritoriul țării, aproximativ 70% dintre acestea fiind înregistrate la vegetație uscată, în urma cărora suprafața de teren afectată a însumat peste 200 ha.

Eforturile lor au vizat și protecția comunităților, intervenind în 189 de situații pentru deblocarea persoanelor sau animalelor în pericol, descarcerări și alte misiuni care implicau riscuri pentru vieți și bunuri.

În plus, peste 1.300 de solicitări pentru primul ajutor au fost gestionate cu profesionalism de echipajele SMURD, asistând medical 1.372 de persoane aflate în dificultate.

Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență, fiipregatit.ro, și aplicația DSU oferă acces simplu și util la informații educative și preventive pentru cetățeni, contribuind la creșterea nivelului de conștientizare și pregătire în fața situațiilor de urgență. Accesează fiipregatit.ro și descarcă aplicația DSU din App Store sau Google Play pentru a fi pregătit oricând!

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *