logo
RNTV Live

Pompierii au gestionat peste 1.500 de situații de urgență în ultima zi

inc
Erika Stoica

În ultimele 24 de ore, pompierii militari din întreaga țară au fost solicitați să intervină în peste 1.500 de situații de urgență, cu accent în zona București – Ilfov și în județele Prahova, Argeș, Cluj, Mureș, Brașov și Dâmbovița.

Asistența medicală de urgență a constituit cea mai mare parte a intervențiilor, echipajele SMURD oferind ajutor pentru 1.266 de persoane aflate în diverse dificultăți.

În paralel cu acțiunile medicale, pompierii au intervenit în 134 de situații de sprijin comunitar și în două cazuri de extragere a victimelor din vehicule avariate.

În ceea ce privește incendiile, au fost luate măsuri pentru localizarea și lichidarea a 137 de astfel de situații la nivel național, peste 60% dintre acestea fiind arderi de vegetație care au afectat o suprafață de peste 450 hectare de teren.

Rezultatul răspunsului eficient al echipajelor a fost salvarea a 5 persoane aflate în situații critice.

De asemenea, începând cu această lună, a fost lansată noua variantă a Platformei Naționale de Pregătire pentru Situații de Urgență – fiipregatit.ro, îmbunătățind accesul la informații educaționale și preventive prin intermediul unui ChatBot și al aplicației mobile DSU, disponibilă gratuit în App Store sau Google Play.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor