Sursă foto: OMV Petrom

Rafinăria Petrobrazi a fost amendată cu 500.000 de lei de către Garda de Mediu Prahova, după ce a poluat localitatea prahoveană Brazi cu hidrogen sulfurat.

Rafinăria aparținând companiei OMV Petrom a fost de asemenea sancționată pentru eliberarea accidentală de pulberi în atmosferă, controlul fiind efectuat ca urmare a numeroaselor sesizări ale cetăţenilor din Brazii de Sus, deranjați de mirosuri și de praful alb care le-a acoperit străzile, casele și mașinile.

Comisarii au impus companiei luarea tuturor măsurilor necesare pentru ca emisiile şi mirosurile produse în timpul operațiunilor din amplasament să nu polueze aerul.

Comunicatul postat, joi, pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu Prahova:

„Garda de Mediu Prahova a sancționat rafinăria din localitatea Brazi cu amendă în cuantum de 500.000 lei în urma neconformităților constatate la controlul efectuat.

Controlul a fost inițiat ca urmare a numeroaselor sesizări privind disconfortul olfactiv creat în proximitatea societății precum și a apariției unei „pulberi albe care a acoperit străzile, mașinile, curțile din satul Brazii de Sus.

În cadrul controlului comisarii au constatat faptul că după o perioadă de revizie stabilită, în urma procedurilor de pornire a instalațiilor tehnologice, la stația de monitorizare continuă a calității aerului administrată de operatorul economic s-au înregistrat depășiri ale valorilor indicatorului hidrogen sulfurat față de valoarea limită stabilită în actul de reglementare și la eliberarea accidentală de catalizator, ceea ce a condus la disconfortul olfactiv si depunerea de catalizator în zonele limitrofe.

În vederea evitării unor astfel de situații, comisarii au impus companiei luarea tuturor măsurilor pentru ca toate operațiunile de pe amplasament să fie realizate astfel încât emisiile și mirosurile să nu determine o deteriorare semnificativă a calității aerului dincolo de limitele amplasamentului.”

Sursă: Adevărul

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *