logo
RNTV Live

Poluare cu bună știință în Buzău. Oamenii legii efectuează percheziții

perchezitii
Erika Stoica


Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Buzău, împreună cu colegii lor din toate structurile Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat, desfășoară în această dimineațășapte percheziții, dintre care două la sediile unor instituții, una la sediul unei societăți comerciale și patru la domiciliile unor persoane cercetate.

Acțiunea are loc în contextul unei investigații penale privind eliminarea, deținerea și păstrarea ilegală a deșeurilor, incendierea și îngroparea acestora, precum și deversarea apelor uzate în mediul înconjurător fără autorizație.

Potrivit cercetărilor, reprezentanții unei unități administrativ-teritoriale din județul Buzău ar fi eliminat și păstrat deșeurile în afara spațiilor autorizate, generând cantități semnificative de deșeuri. De asemenea, ar fi fost folosite ilegal rețele de canalizare și stații de epurare, cu deversări necontrolate de ape uzate și substanțe poluante în mediul înconjurător.

Acțiunea se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat, cu sprijinul specialiștilor din cadrul entităților competente.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor