logo
RNTV Live

Polițiștii rutieri mituiți de Lidia Buble, trimiși în judecată de DIICOT Ploiești

lidia_diicot
Dumitrescu Vlad

DIICOT Ploiești anunță faptul că au fost trimiși în judecată  doi agenți de poliție Rutieră din București care au fost mituiți de solista Lidia Buble.

 Aceștia au pretins şi primit mită suma de 900 lei de la cântăreață atât pentru a nu fi testată cu aparatul etilotest, cât şi pentru a nu fi sancţionată contravenţional întrucât aceasta nu avea asupra sa declaraţia pe proprie răspundere necesară pentru deplasarea pe timp de noapte pe parcursul instituirii stării de alertă pe fondul panedmiei COVID-19.

Cântăreața a fost oprită în trafic pentru un control de rutină, în timp ce se îndrepta spre locuința sa din București.

Cei doi agenți de poliție care au oprit-o ar fi pus-o pe artistă să sufle în etilotest, însă acesta a refuzat pentru că ar fi consumat alcool înainte de a se urca la volan. Dintr-un motiv destul de evident, vedeta a pus mâna pe telefon și și-a sunat un prieten pentru a cere un sfat.

Prietenul respectiv a sfătuit-o să le ofere tradiționala mită celor doi polițiști, iar vedeta s-a conformat. Doar că nu avea bani la ea. A mers acasă cu cei doi polițiști pentru a le oferi suma promisă, însă, spre rușinea ei, nici acasă nu avea niciun ban, așa că s-a dus la bancomat, cu tot cu cei doi polițiști după ea, unde se pare că a avut loc darea/luarea de mită.

Spre ghinionul ei, bărbatul care i-a oferit sfatul prietenesc era urmărit de procurori, așa că oamenii legii au auzit și ei ce sfat i-a dat vedetei. Lidia Buble a fost invitată la DIICOT, unde vedeta a recunoscut totul și le-a povestit procurorilor exact cum s-a întâmplat totul.

Comunicatul DIICOT:

Prin rechizitoriul din data de 16.11.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată, sub măsura preventivă a controlului judiciar, a doi agenţi de poliţie din cadrul Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

De asemenea, prin acelaşi rechizitoriu, s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui număr de 2 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi instigare la dare de mită.

Prin actul de sesizare s-a reţinut faptul că, la data de 15.02.2021, în intervalul orar 02:32 – 03:11, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza municipiului Bucureşti, inculpaţii, în calitate de lucrători de poliţie în cadrul Brigăzii de Poliţie Rutieră Bucureşti, au pretins şi primit mită, suma de 900 lei, de la o inculpată, pe care au oprit-o în trafic, pentru efectuarea unui control de rutină.

Suma de bani primită de către inculpaţi cu titlu de mită, a fost remisă de către o inculpată cercetată în cauză, atât cu scopul de a nu fi testată cu aparatul etilotest, cât şi pentru a nu fi sancţionată contravenţional întrucât aceasta nu avea asupra sa declaraţia pe proprie răspundere necesară pentru deplasarea pe timp de noapte pe parcursul instituirii stării de alertă pe fondul panedmiei COVID-19, respectiv nu deţinea asupra sa documentele prevăzute la art. 35 alin. (2) din O.U.G. nr. 195/2002, fapt ce constituia contravenţie conform art. art. 101 alin. (1) pct. 18 din acelaşi act normativ.

De asemenea, prin actul de sesizare, s-a reţinut faţă de un alt inculpat, cercetat în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la dare de mită, faptul că, la data de 15.02.2021, în intervalul orar 02:55:30 – 03:01:35, în timpul unei convorbiri telefonice purtată cu inculpata cercetată pentru săvâşirea infracţiunii de dare de mită, a instigat-o pe aceasta să ofere diverse sume de bani cu titlu de mită, cuprinse între 300 lei şi 200 euro către lucrătorii de poliţie.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului București.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiadi deseuri prahovaromsilvaromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor