Sursă foto: Shutterstock

În intervalul 29 noiembrie – 7 decembrie 2023, polițiștii români și colaboratorii din statele membre ale Spațiului Schengen au identificat 892 de persoane, 63 de vehicule și 72 de documente supuse semnalărilor în Sistemul Informatic Schengen.

Astfel, pe teritoriul României au fost localizate 635 de persoane semnalate în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen) prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Polițiștii români au pus în aplicare 12 mandate europene de arestare, au depistat 88 de persoane semnalate de statele membre cu interdicția de a intra sau șederii pe teritoriul Schengen, 257 de persoane căutate în cadrul procedurilor judiciare și 9 persoane semnalate ca dispărute de către partenerii din statele Schengen.

De asemenea, s-au ridicat 47 de documente și s-au identificat 60 de vehicule căutate de partenerii din Spațiul Schengen, fie pentru confiscare, fie pentru a servi drept probe în procedurile judiciare.

În același timp, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 257 de persoane căutate de autoritățile române, în urma schimbului de informații prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 23 erau urmărite de Poliția Română cu mandate europene de arestare, 19 erau semnalate de statele membre cu interdicția de a intra sau șederii pe teritoriul Schengen, 29 erau căutate în cadrul procedurilor judiciare, iar 12 erau semnalate ca dispărute de autoritățile române.

Totodată, partenerii străini au găsit în țările lor 25 de documente și 3 vehicule căutate de autoritățile române, fie pentru a fi confiscate, fie pentru a servi drept probe în procedurile penale.

Sursă: IGPR

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *