Polițiștii prahoveni, la ceas de bilanț după Paște. Rezultatele sunt neașteptate!

Polițiștii prahoveni au acționat, în acest sfârșit de săptămână, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne din județ, pentru ca întreaga comunitate să se bucure în linişte și siguranță de Sărbătoarea Învierii Domnului.

Structurile de poliție rutieră și de ordine publică au acționat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulație, prin depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau conduc sub influența băuturilor alcoolice, ori a substanțelor psihoactive.

Pe parcursul a patru zile, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au fost instituite peste 100 de filtre rutiere, polițiștii prahoveni controlând peste 800 de autovehicule.

Totodată, polițiștii prahoveni au aplicat în total peste 500 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 150.000 de lei.

Dintre acestea, 200 au fost aplicate conform O.U.G. 195/2022, privind circulația pe drumurile publice.

În cele 4 zile, polițiștii din cadrul structurilor operative au intervenit la mai mult de 400 de apeluri prin SNUAU 112, fiind aplicate 180 de sancțiuni contravenționale conform Legii nr.61, dar și conform O.U.G nr.34/2008, privind organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență, în valoare totală de peste 100.000 de lei.

Totodată, au fost constatate 5 infracțiuni, 3 dintre acestea pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, polițiștii rutieri au reținut 12 permise de conducere și au retras 4 certificate de înmatriculare.

Un accent deosebit s-a pus și pe partea preventivă, context în care polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, polițiștii din cadrul Serviciilor de Ordine Publică, Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Investigații Criminale, dar și de Investigare a Criminalității Economice au organizat și desfășurat 18 acțiuni, specifice activităților fiecărei structuri în parte.

În cele patru zile, nu au fost înregistrate evenimente deosebite.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

comunicat de presă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *