logo
RNTV Live

Polițiștii din țară, în plină luptă împotriva criminalității » Ce s-a descoperit la ultimele percheziții

Perchezitii-la-sediul-Politiei-Locale-din-Ploiesti
Ștefan Petre

În intervalul 24 noiembrie – 7 decembrie a.c., polițiștii din structurile de combatere a criminalității organizate, în colaborare cu procurorii D.I.I.C.O.T., au desfășurat 22 de acțiuni operative, dintre care 14 de amploare, pentru anihilarea grupurilor infracționale specializate în trafic de persoane și migranți, criminalitate informatică, trafic și consum ilicit de droguri.

În cadrul acestor acțiuni, au fost efectuate 200 de percheziții domiciliare, desfășurându-se activități investigative pentru probarea activității infracționale a peste 151 de persoane.

Ca urmare a dosarelor penale instrumentate, s-au emis 69 de ordonanțe de reținere, 68 de mandate de arestare preventivă și un mandat de arestare la domiciliu. De asemenea, pentru 13 persoane s-a dispus măsura controlului judiciar.

Pe parcursul activităților desfășurate, au fost descoperite și confiscate aproximativ 41 de kilograme de cannabis, 14,5 kilograme de alte tipuri de droguri, 680 de grame de substanță vegetală, 30 de grame de cocaină, 50 de grame de heroină, 72 de doze de diverse droguri, 30 de plante de cannabis, 63 de comprimate diverse, 19 grindere și 18 cântare.

Totodată, au fost confiscate 2.083.840 de țigarete, peste 3 tone de pesticide, 4 autoturisme, 161 de telefoane mobile, 15 laptopuri, 33 de cartele SIM, 6 medii de stocare, o armă neletală, 4 arme letale, 27 de bucăți de muniție, 618.609 lei, 84.220 euro, 800 dolari și 345 lire sterline.

La aceste acțiuni au participat, alături de polițiștii din structurile de combatere a criminalității organizate, luptători ai Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, polițiști din inspectoratele de poliție județene și jandarmi.

Sursă: IGPR

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor