logo
RNTV Live

Polițiștii din Sectorul 6 au reținut o femeie în vârstă de 69 de ani, acuzată că a agresat fizic un copil în vârstă de un an și două luni

Perchezitii-la-sediul-Politiei-Locale-din-Ploiesti
Dudau Andreea Valentina

Polițiștii din Sectorul 6 au reținut o femeie în vârstă de 69 de ani, acuzată că a agresat fizic un copil de un an și două luni, în timpul cât a fost îngrijitor pentru acesta. De asemenea, a fost dispusă măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile!

Poliţiştii de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 22 Poliţie au acționat vineri pentru a aduce în fața autorităților o femeie în vârstă de 69 de ani, pe numele căreia a fost emis un mandat de aducere. Aceasta este cercetată într-un dosar penal pentru lovire sau alte violenţe, în urma unei plângeri depuse de o mamă care a relatat că fiul ei, în vârstă de un an şi două luni, ar fi fost victima unor agresiuni fizice din partea bonăi.

Bona a fost reţinută pentru 24 de ore, iar pe lângă aceasta, s-a dispus și măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Pe data de 16 mai 2024, Secția 22 Poliție a fost informată de către o femeie cu privire la presupusa agresiune fizică la care ar fi fost supus fiul său, în vârstă de 1 an și 2 luni, de către bonă, conform unui comunicat de presă emis de Poliția Capitalei.

Din investigațiile efectuate de polițiști, s-a conturat următoarea situație:

  • În luna aprilie a anului curent, mama minorului, aflată în căutarea unei bone, ar fi găsit pe o platformă online o persoană care pretindea că are experiență ca bonă. Ulterior, cele două părți ar fi convenit ca acea persoană să aibă grijă de copil doar în anumite zile.
  • Între 16 aprilie și 13 mai a.c., bonă ar fi fost solicitată de părinți să aibă grijă de copil, fără ca aceștia să observe comportamente suspecte în legătură cu ea.
  • Pe data de 15 mai a.c., mama minorului ar fi vizionat înregistrările camerelor de supraveghere video amplasate în locuință și ar fi observat că, în ziua anterioară, copilul său ar fi fost agresat fizic repetat de către bonă, fiind bruscat și lovit în mai multe zone ale corpului.

În urma activităților desfășurate de polițiști, a fost identificată persoana bănuită de comiterea faptei, o femeie în vârstă de 69 de ani.

Vineri, a fost pus în aplicare un mandat de aducere emis pe numele femeii bănuite, aceasta fiind depistată și condusă la audieri.

Pe baza probatoriului administrat în cauză, femeia a fost reținută pentru 24 de ore, iar ulterior i-a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Cercetările sunt în desfășurare sub coordonarea Secției 22 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, pentru presupusa săvârșire a infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Poliția Capitalei subliniază că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă un procedeu al procesului penal conform Codului de Procedură Penală, având drept scop crearea unui cadru procesual pentru administrarea probatoriului, fără a aduce atingere principiului prezumției de nevinovăție.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor