În noaptea de sâmbătă spre duminică, poliţiştii din Bucureşti au organizat o acţiune pentru depistarea şoferilor sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive, aplicând un total de 62 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 41.000 de lei/ De asemenea, au fost constatate 5 infracţiuni la regimul rutier!

Acţiunea desfăşurată de Brigada Rutieră a avut ca scop prevenirea accidentelor produse de conducerea sub influenţa substanţelor menţionate.

În urma controalelor, două dintre infracţiuni au fost pentru conducere sub influenţa substanţelor psihoactive şi alte două pentru conducere cu permisul suspendat.

De asemenea, a fost înregistrată o infracţiune pentru conducere sub influenţa alcoolului.

În sectorul 1 al Capitalei, a fost oprit un bărbat în vârstă de 36 de ani care conducea sub influenţa substanţelor psihoactive şi cu permisul suspendat. Acesta a fost supus unor teste preliminare cu aparatul DrugTest, care au indicat prezenţa posibilă a substanţelor interzise în organism.

Conducătorul auto a fost dus la sediul I.N.M.L. pentru prelevarea de probe biologice, iar în cazul său s-a deschis un dosar penal pentru săvârşirea de infracţiuni prevăzute de Codul Penal.

În sectorul 3, un bărbat de 35 de ani a fost depistat conducând sub influenţa alcoolului, cu o alcoolemie de 0,50 mg/l alcool în aerul expirat. Acesta a fost, de asemenea, dus pentru prelevarea de mostre biologice la sediul I.N.M.L., iar pentru acest caz s-a deschis un dosar penal în curs de cercetare.

De asemenea, în sectorul 1 al Capitalei, o femeie în vârstă de 50 de ani a fost depistată conducând sub influenţa băuturilor alcoolice.

Testele cu aparatul alcooltest au indicat o valoare de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şoferiţa a fost amendată cu 1485 de lei şi i s-a suspendat dreptul de a conduce pentru 90 de zile.

În total, în cadrul acţiunii din acest weekend, au fost reţinute 17 permise de conducere: 10 pentru conducere sub influenţa alcoolului (contravenţie), 5 pentru diverse infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum neacordarea de prioritate şi nerespectarea semaforului roşu.

De asemenea, au fost reţinute 8 certificate de înmatriculare şi 2 seturi de plăcuţe cu numărul de înmatriculare din cauza deficienţelor tehnice constatate.