Este nevoie de stocuri noi de sange,  la Centrul de Trasfuzie Sanguina din Ploiesti. Daca in lunile trecute se prezentau zilnic aproximativ 100 de donatori, in prezent numarul voluntarilor a scazut la jumatate.  Sunt grupe, in mod special cele cu RH-ul negativ, care sunt din ce in ce mai putine, iar in spitale pacientii au nevoie si de pungi de A pozitiv. Filiala Penitenciarului Ploiesti, a Sindicatului National al Politistilor de Penitenciare, a organizat joi dimineata o campanie de donare la sediul institutiei. Mai bine de 50 de membri, carora li s-au alaturat si angajati, au oferit picaturi pentru viata.

Din ce in ce mai putini donatori se prezinta in Centrul de Trasfuzie Sanguina din Ploiesti. In acelasi timp, spitalele au nevoie de pungi cu sange, pentru pacientii aflati in stare grava. Tocmai de aceea Filiala Penitenciarului Ploiesti, a Sindicatului National al Politistilor de Penitenciare a organizat joi-dimineata, o campanie de donare la sediul inchisorii din oras.

Rand pe rand, membri sindicatului politistilor de penitenciare, alaturi de angajatii inchisorii din Ploiesti, au venit sa doneze in cadrul campaniei.

Numarul donatorilor care se prezinta in centrele de transfuzie a scazut la jumatate. Sunt grupe pentru care sunt cerinte mari in unitatile medicale, iar pungi cu sange din ce in ce mai putine.

Numarul pacientilor din spitale, care au nevoie de grupa sanguina A pozitiv, a crescut in ultima perioada, iar donatorii ce pot asigura astfel de doze sunt extrem de putini. Filiala Penitenciarului Ploiesti, a Sindicatului National al Politistilor de Penitenciare intentioneaza ca pe viitor sa mai organizeze si alte campanii de acest fel. 

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *