logo
RNTV Live

Poliţiştii de frontieră au confiscat aproximativ 10.000 de parfumuri susceptibile de a fi contrafăcute

politie 2
Constantin Corina

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat într-o autoutilitară un total de 9.626 de parfumuri, care purtau însemnele unor mărci cunoscute și erau susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare estimată de aproximativ 1.500.000 de euro.

Pe data de 7 martie 2024, în zona de competență a Punctului de Trecere a Frontierei Negru Vodă, o echipă operativă a Gărzii de Coastă a efectuat un control asupra unei autoutilitare înmatriculate în România, condusă de un cetățean român în vârstă de 32 de ani.

În timpul controlului, polițiștii de frontieră au găsit mai multe cutii cu parfumuri în compartimentul de marfă, acestea fiind marcate cu siglele unor mărci binecunoscute, dar suspectate a fi contrafăcute.

După numărătoarea produselor, s-a constatat că erau în total 9.626 de parfumuri, iar șoferul nu a putut prezenta documente de provenienţă pentru bunurile transportate și nici acordul titularilor de marcă pentru comercializarea acestora.

Produsele, evaluate la aproximativ 1.500.000 de euro, în cazul în care ar fi fost vândute ca bunuri autentice, au fost confiscate în vederea continuării investigațiilor.

În prezent, poliţiştii de frontieră desfășoară cercetări pentru a stabili dacă s-a comis infracțiunea de punere în circulaţie a unui produs care poartă o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor