Fostul premier pakistanez Imran Khan a primit o condamnare la 10 ani de închisoare!

Fostul premier pakistanez Imran Khan a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru scurgerea de documente clasificate cu câteva zile înainte de alegerile legislative, conform anunțului făcut marți de partidul său și de presa de stat. Imran Khan, fostă vedetă a crichetului mondial și cândva extrem de popular, îl acuză pe armata care l-a sprijinit să ajungă la putere în 2018, dar a pierdut sprijinul acesteia ulterior, că încearcă să îl împiedice să recâștige conducerea țării.

Imran Khan și Shah Mahmood Qureshi, fostul ministru de externe și numărul doi al partidului fondat de Imran Khan, Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI), au fost condamnați la zece ani de închisoare în acest caz, conform unui purtător de cuvânt al PTI, citat de AFP.

Fostul prim-ministru, înlăturat din funcție în aprilie 2022 printr-o moțiune de cenzură, se află deja în închisoare din august și este confruntat cu multiple acuzații, fiind declarat neeligibil pentru o perioadă de cinci ani.

Condamnarea survine cu mai puțin de zece zile înaintea alegerilor legislative și provinciale din 8 februarie, ale căror campanii au fost marcate de acuzații de fraudă și represiuni împotriva PTI.

Cazul se axează pe o telegramă diplomatică a ambasadorului pakistanez în Statele Unite, prezentată de Imran Khan ca dovadă a unui presupus complot american împotriva sa, susținut de armata pakistaneză. Statele Unite și armata pakistaneză au negat aceste acuzații.

Imran Khan a fost acuzat în octombrie în baza Legii privind secretele oficiale, datând din perioada colonială. Procesul a avut loc în închisoarea în care fostul lider este deținut.

Fostul star de cricket susține că procedurile împotriva sa sunt motivate politic, acuzând armata, care l-a sprijinit să ajungă la putere în 2018, dar a pierdut sprijinul acesteia de atunci, conform analiștilor, că încearcă să îl împiedice să recâștige conducerea țării.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *