logo
RNTV Live

Poliția Română și Interpolul avertizează cu privire la frauda online prin intermediul unor “citații” trimise ilegal în numele lor

NzgwJmg9NDQwJmhhc2g9MTQ1NDQ3ZWY2YzI0ZTBlNzIyOThjYmFjN2ZkOTUwMTM=.thumb
Constantin Corina


Polițiștii avertizează cu privire la o nouă metodă online în care infractorii încearcă să obțină datele personale ale unor persoane.

Această metodă implică trimiterea de mesaje sub forma unor „citații” care conțin sigle și înscrisuri ale Poliției Române sau ale Interpolului, prin care se solicită date personale sau chiar sume de bani. În caz contrar, destinatarii sunt amenințați cu emiterea unor mandate de arestare pe numele lor.

În mediul online, sunt răspândite mesaje spam care pretind să vină din partea Poliției și amenință destinatarii cu proceduri judiciare. Aceste fraudări online implică furtul de date personale și bancare. Citațiile online par autentice, purtând siglele Poliției și Interpolului, și sunt semnate de oficiali în funcție. Destinatarii sunt amenințați cu emiterea unui mandat de arestare dacă nu furnizează datele personale solicitate.


Polițiștii avertizează că accesarea link-urilor din mesajele spam poate expune destinatarii la dezvăluirea datelor personale. Uneori, se cere chiar plata unor amenzi penale rapide pentru a evita procedurile judiciare și emiterea mandatelor de arestare.

Greșelile gramaticale pot fi un semn al activității infractorilor cibernetici. Mesajele pot pretinde că destinatarul este implicat în activități ilegale, cum ar fi ciberpornografia sau pedofilia, și că trebuie să răspundă la o “citație” primită în urma unui presupus sechestru informatic autorizat.


Destinatarul este solicitat să răspundă la e-mail cu justificări în termen de 72 de ore, sub amenințarea unui mandat de arestare și înregistrarea pe lista infractorilor sexuali. Poliția Brașov sfătuiește să nu răspundă la astfel de mesaje, să nu șteargă mesajele și să verifice întotdeauna sursa înainte de a lua o acțiune.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor