logo
RNTV Live

Poliția Română menține ordinea și siguranța publică: peste 2000 de intervenții în doar 24 de ore!

politia-romana (1)
Ștefan Petre

În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit în peste 2.300 de situații solicitate de cetățeni, constatând peste 6.600 de fapte contravenționale, cu 474 de permise de conducere reținute.

La data de 5 decembrie a.c., polițiștii au desfășurat numeroase acțiuni la nivel național pentru prevenirea faptelor antisociale, totalizând 384 de acțiuni și intervenind la 2.318 evenimente, dintre care 1.917 au fost semnalate de cetățeni prin apelul de urgență 112.

În cadrul acestor acțiuni, 18 persoane urmărite național sau internațional au fost depistate, fiind aplicate 44 de măsuri preventive.

S-au aplicat 6.638 de sancțiuni contravenționale pentru diverse nereguli, totalizând o valoare de 2.170.272 de lei.

Polițiștii rutieri au acționat pentru sporirea siguranței în trafic, constatând 75 de infracțiuni la regimul circulației, cu 474 de permise de conducere reținute, inclusiv pentru viteză, alcool și droguri. Au fost, de asemenea, retrase 208 certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunii BLOCADA, care a avut loc la nivel național, 3.425 de polițiști și jandarmi au acționat integrat pentru menținerea ordinii publice, prevenirea violenței, traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea siguranței rutiere.

S-au organizat peste 370 de filtre, verificându-se 5.863 de autovehicule și legitimându-se 9.007 persoane.

Acțiunile au inclus testări etilotest/alcooltest (2.359) și pentru substanțe psihoactive (99).

În cadrul aceleiași acțiuni BLOCADA, au fost constatate 12 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, inclusiv 6 pentru conducere sub influența alcoolului și una pentru consum de droguri. Au fost reținute 186 de permise de conducere (15 pentru alcool și 46 pentru viteză), iar 99 de certificate de înmatriculare au fost retrase.

Siguranța cetățenilor rămâne o prioritate, iar structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează în mod constant pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta comunitatea. Oamenii legii anunță că acțiunile pentru menținerea ordinii și siguranței publice vor continua și în perioada următoare.

Sursă: IGPR

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor