Astăzi, Inspectoratul General al Poliției Române a declarat că inițiază investigații interne în urma publicării de către senatoarea Diana Șoșoacă a unui videoclip pe rețelele sociale în care apare pe o motocicletă a Poliției Române, purtând uniformă militară.

Diana Șoșoacă, candidata la Primăria Capitalei din partea partidului SOS România, a generat controverse după ce a filmat un material electoral utilizând o motocicletă a Poliției Române. Într-un videoclip postat pe o platformă de socializare, ea apare îmbrăcată în uniformă militară, purtând o cască de poliție și urcându-se pe o motocicletă care este în proprietatea Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

Într-o reacție promptă, conducerea IGPR a dispus imediat efectuarea unor verificări pentru a elucida circumstanțele în care Diana Șoșoacă a avut acces la echipamentul poliției. Există posibilitatea ca polițistul care i-a permis utilizarea motocicletei să fie supus unor sancțiuni disciplinare.

Dat fiind faptul că au apărut în spațiul public imagini în care un candidat la alegerile din 9 iunie este surprins purtând elemente din uniforma poliției și utilizând motocicleta de serviciu a unui agent de poliție, Centrul de Informare și Relații Publice al IGPR dorește să aducă următoarele clarificări:

Conducerea IGPR condamnă în mod categoric orice asociere a unui angajat al instituției cu o persoană aflată în campanie electorală și utilizarea echipamentelor și a tehnicii din dotare în scopul promovării unor programe electorale, candidați sau partide politice.

În plus, conducerea a dispus imediat efectuarea unor verificări pentru a investiga posibile încălcări ale legislației electorale și ale Legii 360/2002 privind Statutul Polițistului.

Reiterăm angajamentul nostru ferm de a menține integritatea și neutralitatea în toate acțiunile noastre și de a lua măsuri ferme împotriva oricăror abateri, a transmis IGPR.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *