Poliția franceză se află în mijlocul unui protest, solicitând îmbunătățiri salariale și condiții de lucru mai bune în contextul desfășurării Jocurilor Olimpice de la Paris!

Joi, poliția din Franța a desfășurat un protest, includând întreruperi de activitate și demonstrații, pentru a revendica salarii mai ridicate și condiții de muncă îmbunătățite în timpul desfășurării Jocurilor Olimpice din această vară.

Mai multe sindicate din poliție, conduse de cele mai mari două, Alliance și Unsa Police, au solicitat prime de până la 2.000 de euro, precum și garanții pentru concediile de odihnă și sprijin pentru îngrijirea copiilor în timpul Jocurilor Olimpice de vară. Decizia a fost luată după ce un sindicat a obținut informații de la Ministerul de Interne, sugerând că fiecare polițist din Franța va fi mobilizat în cele două săptămâni ale Jocurilor Olimpice, între 24 iulie și 11 august, și nu va putea să își ia concediu în această perioadă.

Conform anunțului, polițiștii francezi ar urma să beneficieze de un concediu de odihnă de 10 zile în total, între 15 iunie și 15 septembrie, dar în restul perioadei trebuie să fie la datorie. Unii polițiști regionali se așteaptă să fie mutați la Paris pentru Jocurile Olimpice și doresc asigurări referitoare la cazare și programul de lucru.

Într-o acțiune de protest, polițiștii aflați la datorie miercuri seară au început să se mobilizeze în fața secțiilor de poliție. Sindicatele au cerut „activitate minimă” pentru joi, adică să răspundă la apeluri, inclusiv la urgențe, dar să nu patruleze în mod obișnuit.

Sylvain André, reprezentant al sindicatului de poliție Alliance din Strasbourg, a declarat pentru France Inter: „Astăzi nu există încă detalii, cu excepția faptului că 100% din poliție va lucra între 24 iulie și 11 august, iar un contingent local va fi mutat de la Strasbourg la Paris, aproximativ 30% din personal. Așadar, dorim măsuri privind îngrijirea copiilor, deoarece colegii au copii de care trebuie să aibă grijă, vor fi vacanțe școlare. De asemenea, avem nevoie de detalii privind locuințele și logistică. Trebuie să știm: vom putea să ne luăm concedii? Au spus 10 zile, dar nu știm dacă vom putea lua toate aceste zile odată.”

Sindicatele s-au întâlnit cu ministrul de interne, Gérald Darmanin, iar acesta a anunțat că măsurile de sprijin pentru poliție vor fi finalizate până la sfârșitul acestei luni. Discuțiile privind remunerarea și ajutorul pentru îngrijirea copiilor au fost caracterizate ca fiind „constructive”, iar până la 500 de milioane de euro ar putea fi alocate pentru rezolvarea acestei probleme. Sindicatul Alliance a declarat că acțiunea de joi a fost un prim pas, iar alte acțiuni ar putea avea loc pe măsură ce negocierile continuă.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *