logo
RNTV Live

Poliția descoperă o fraudă uriașă: Firmele prejudiciate cu 1,5 milioane de lei

bani-de-la-stat
Theo Tănăsescu

Nouă persoane sunt investigate pentru presupusa înșelare a 12 firme din București și Ilfov prin utilizarea de CEC-uri și bilete la ordin fără fonduri. Miercuri, polițiștii efectuează 20 de percheziții în acest caz.

Polițiștii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 1 fac 20 de percheziții domiciliare în București și în județele Ilfov, Galați, Dâmbovița, Brașov și Giurgiu, într-un dosar penal privind fapte de înșelăciune.

În fapt, în cursul anului 2023, nouă persoane ar fi indus în eroare 12 firme care funcționează în București și în județul Ilfov, cu privire la posibilitatea de a le achita contravaloarea unor mărfuri prin emiterea de instrumente de plată (CEC-uri și bilete la ordin), pentru care nu ar fi asigurat disponibilul la momentul ajungerii la scadență.

Din cercetări, s-a stabilit că prejudiciul cauzat este de aproximativ 1.500.000 de lei, potrivit Mediafax.

Nouă persoane urmează să fie duse la audieri, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor