logo
RNTV Live

Podul Dâmboviței este primul pod metalic în arc de cerc cu calea de rulare la partea superioară construit până acum în România!

Captură de ecran 2023-12-04 202812
Constantin Corina

Pe data de 27 noiembrie s-a deschis circulația rutieră pe unul dintre cele mai spectaculoase poduri din județul Argeș, situat pe DN73, sectorul Pitești – Brașov, pod care traversează râul Dâmbovița

Podul are o lungime de 170 de metri și atinge o înălțime maximă de 31 de metri. Proiectul, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), a fost finalizat într-un interval de 1 an și 6 luni.

Acest pod, situat pe traseul istoric Rucăr – Bran, va gestiona traficul rutier și va juca un rol crucial în stimularea dezvoltării economice a regiunilor traversate de DN73 în Muntenia și Transilvania.

Beneficiind atât turiștii interesați să viziteze în mod special Castelul Bran, cât și marii transportatori, noul pod va asigura un nivel înalt de siguranță și confort odată cu deschiderea circulației.

În contrast, vechiul pod în arc, construit din zidărie de piatră în 1886 și declarat monument istoric, va rămâne accesibil doar vehiculelor cu o greutate maximă de 16 tone, în timp ce autovehiculele grele vor utiliza exclusiv noul pod metalic.

Construit de ingineri români, noul pod în arc a fost realizat doar după identificarea unor soluții tehnice care să minimizeze impactul asupra mediului și să permită accesul la proprietățile din apropiere.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor