logo
RNTV Live

Poarta Brandenburg din Berlin a fost vopsită cu spray de activiști! Aceasta face parte din cele mai reprezentative monumente ale Berlinului

index
Constantin Corina

14 activişti din gruparea ecologistă Ultima Generaţie au vopsit duminică cu spray portocaliu cele şase coloane ale porţii Brandenburg

Primarul Berlinului, Kai Wegner, a criticat protestul, arătând că oraşul sprijină „libertatea de exprimare şi dezbaterea deschisă despre viitorul nostru, însă acţiuni cum a fost cea de duminică „nu fac rău doar porţii istorice Brandenburg, ci şi exprimării libere pe probleme importante ale vremii noastre şi ale viitorului”.

Gruparea ecologistă a anunţat că a folosit pentru aplicarea vopselei extinctoare de incendiu. De asemenea, acestia au murdărit cu vopsea şi piaţa Pariser din faţa porţii, la capătul de vest al bulevardului Unter den Linden.

Manifestanții au cerut blocarea pe termen nelimitat a unor străzi din Berlin, începând de luni.

„Trebuie să ne lipsim de benzină, gaz și cărbune pana cel târziu în 2030. Este timpul ca (cancelarul german) Olaf Scholz să vorbească clar”, a declarat purtătorul de cuvânt al Last Generation, Marion Fabian, în declarație.

Mii de protestatari împotriva schimbărilor climatice, în frunte cu tineri, au manifestat vineri la Berlin și în toată Germania, cerând guvernului lui Scholz să ia mai multe măsuri pentru a atinge obiectivele țării în materie de climă.

Germania vrea să atingă obiectivele zero net până în 2045.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor