logo
RNTV Live

PNL emite un semnal hotărâtor: Ce se întâmplă cu coaliția cu PSD în absența comasării alegerilor

scandal-PNL-PSD
Theo Tănăsescu

Florin Roman, vicepreședinte al PNL, afirmă că partidul său nu va renunța la coaliție, cu condiția ca PSD să nu depășească anumite limite. În acest context, comasarea alegerilor nu este considerată una dintre aceste limite de către PNL.

În cadrul unei apariții televizate, deputatul Florin Roman, care deține funcția de vicepreședinte al PNL, a oferit mai multe clarificări cu privire la posibilitatea unei rupturi în cadrul coaliției, care devine tot mai frecvent menționată. “Cei care vor decide să rupă această coaliție vor suporta, probabil, consecințele electorale, la fel cum a făcut și USR când a decis să părăsească guvernarea, într-un moment dificil pentru țară”, a declarat Roman.

El a adăugat ca PNL nu va părăsi coaliția, ca nu se fac alegeri comasate.

„PNL va asigura stabilitatea țării cât timp PSD nu se joacă cu liniile roșii pe care le-am impus: ⁠fără noi taxe și impozite; ⁠fără naționalizarea pilonului 2 de pensii private; ⁠scăderea taxării pe muncă; ⁠neimpozitarea pensiilor sub 3000 lei. O alta linie roșie este ca nu vor introduce niciodată impozitul progresiv cu PNL la guvernare”, a concluzionat vicepreședintele liberal.

Poziția premierului Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu susţine că, dacă liberalii vor decide să se retragă de la guvernare, el îşi va depune mandatul de prim-ministru.

„Dacă ne supărăm că nu mai avem prim-ministru, cu toate că am avut prim-ministru timp de trei ani şi jumătate, având un scor electoral de 20 la sută, şi ni se pare normal să avem în continuare prim-ministru sau anumite decizii, cred că este o abordare greşită”, a declarat premierul.

Ciolacu a fost întrebat, miercuri seară, la Roma, cum vede afirmaţiile unor reprezentanţi ai PNL potrivit cărora ar fi mai bine pentru liberali să rupă coaliţia.

„Eu cred că…. Cel puţin eu şi colegii mei din PSD am arătat că prioritatea noastră e România. Cel mai bine pentru mine şi colegii mei ar fi fost să nu intrăm la guvernare şi să nu facem această coaliţie. În acest moment cred că ori am fi avut alegeri anticipate când eram în pragul unei crize sociale (…), ori PSD ar fi avut cu cinci în faţă la alegeri. Dar am hotărât, într-un moment dificil, că este bine să ne implicăm şi să nu lăsăm România să se ducă într-o direcţie total, total greşită”, a declarat el.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor