Colegiului Național al Organizației de Femei a Partidului Mișcarea Populară

Reprezentanţii Partidului Mişcarea Populară (PMP) au emis o negare fermă cu privire la zvonurile apărute în spaţiul public, care sugerau că partidul ar fi în discuţii pentru o posibilă fuziune cu Partidul Naţional Liberal (PNL). În schimb, PMP îşi doreşte să ofere o alternativă la ceea ce ei numesc „binomul toxic” format din Partidul Social Democrat (PSD) şi PNL.

„Nu există nicio discuţie despre o fuziune între PMP şi PNL. În urma apariţiei unor zvonuri în presă conform cărora Partidul Mişcarea Populară ar fi discutat despre o posibilă alianţă sau fuziune cu PNL, dorim să facem următoarele precizări: Considerăm că în prezent, liberalii au doar un rol secundar de a servi interesele PSD. Nu se pune problema încheierii vreunei alianţe cu aceste două partide considerate a fi depăşite de realităţile politice, a căror principala preocupare este menţinerea privilegiilor personale şi favorizarea clientelei politice. Actuala majoritate parlamentară (PSD – PNL) este percepută drept adevăratul duşman al valorilor europene şi democratice în România”, se arată într-o postare recentă pe pagina de Facebook a partidului.

Sursa menţionată mai adaugă că Cristian Diaconescu nu mai este membru al Partidului Mişcarea Populară.

„Dacă PNL, conştientizând că se află într-o scădere de popularitate, crede că domnul Diaconescu ar putea să le fie de ajutor, sunt liberi să îl primească. Acesta a trecut prin numeroase partide în trecut, aşa că adăugarea încă unuia nu ar face o diferenţă semnificativă. Amintim că nu cu mult timp în urmă, Cristian Diaconescu dorea să încheie o fuziune cu AUR. Prin urmare, pasiunea sa de a negocia vânzarea a ceva ce nu îi aparţine este cunoscută în cercurile politice din Bucureşti. Dacă PNL doreşte, îl pot folosi ca o emblemă”, au completat reprezentanţii PMP.

PMP îşi propune să ofere o alternativă la „binomul toxic PSD – PNL”.

„Din această perspectivă, suntem deschişi la dialog cu formaţiunile politice democratice din zona Opoziţiei, cum ar fi Uniunea Salvaţia România şi Forţa Dreptei. Prin colaborare, putem oferi nu doar o opţiune pentru cei deziluzionaţi de PSD, PNL şi AUR, ci putem chiar să propunem o echipă care să câştige alegerile din 2024 şi să aducă României un nou preşedinte. Ne dorim să construim o alternativă politică care să inspire speranţă, să fie caracterizată de integritate şi să promoveze principii clare şi oneste. PMP reprezintă un nume prea important pentru a fi redus la o simplă marfă, aşa cum pare să fie dorinţa lui Cristian Diaconescu”, conform sursei menţionate.

Reprezentanţii PMP înţeleg frustrarea liberalilor, care se apropie periculos de aproape de pragul de un singur procent în sondajele de opinie, după ce au condus România timp de trei ani şi jumătate. Totuşi, ei cred că PNL trebuie să plătească pentru trădarea lor.

„Înţelegem frustrarea liberalilor, care se apropie periculos de aproape de pragul de un procent în sondaje, după ce au guvernat România timp de trei ani şi jumătate. Este momentul ca aceştia să plătească pentru deciziile lor greşite. Ei au promis românilor o guvernare responsabilă fără PSD, dar au sfârşit prin a se scufunda în propriile greşeli. Nu trebuie să se aştepte să mai aibă legitimitatea de a susţine că sunt adversari ideologici ai PSD atunci când vor fi total respinşi din zona Puterii. Astfel de manevre nu vor reuşi să mascheze eşecurile economice şi sociale cauzate de planurile fiscale şi bugetare ale Guvernului, care încearcă să-şi impună voinţa într-un mod nedemocratic, având susţinerea largă a majorităţii parlamentare compuse din PSD şi PNL”, a concluzionat sursa menţionată.

‏‏‎ ‎

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *