Sursă foto: Ștefan Râmniceanu

Artistul ploieștean Ștefan Râmniceanu, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România și al Maison des Artistes din Franța, a donat administrației ploieștene o sculptură de opt metri înălțime, care va fi instalată pe esplanada din fața Casei de Cultură a Sindicatelor.

Opera „Ctitor”, aparținându-i artistului Ștefan Râmniceanu, este primită gratuit de Primăria Ploiești, după ce oferta de donație a fost acceptată de Consiliul Local Ploiești cu majoritate de voturi, în ședința extraordinară de joi.

Monumentul realizat din metal are dimensiunile de 8 x 1,6 x 1 metri. Conform ofertei de donație, lucrările pentru realizarea fundației, montarea și ancorarea sculpturii revin Primăriei.

Sculptura „Ctitor” se află în prezent la atelierul artistului. Acum nouă ani, opera a fost expusă la Palatul Mogoșoaia, alături de alte peste 400 de lucrări, în cadrul unei retrospective organizate alături de Centrul Cultural Palatele Brâncovenești.

Condițiile impuse de artist au fost amplasarea statuii pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor și executarea lucrărilor de instalare cu o firmă specializată indicată de acesta, cu sediul în Jilava. Evident, administrația locală va trebui să se ocupe și de lucrările de întreținere periodică.

„În primul rând, trebuie să îi mulțumim artistului Ștefan Râmniceanu, pe numele său de artist, Valentin Râmniceanu în acte. Este printre cei mai importanți artiști contemporani pe care îi are România, cu studii la București, începutul carierei la București, desăvârșindu-se ca artist la Paris, are foarte multe lucrări expuse prin Europa, în Atena, în Franța, la Sinaia chiar.

Dânsul, fiind ploieștean la origine, și-a manifestat intenția de a dona o lucrare monumentală către municipalitate. Cred că este un exercițiu nou, acela de a încuraja arta modernă, arta de calitate și cu ocazia asta cred că municipiul Ploiești s-a îmbogățit cu un monument care sper să devină reprezentativ. Instalarea se va face în zona centrală. Fiind un monument metalic, destul de impunător, cred că vine foarte bine undeva în proximitatea clădirii Primăriei, care este tot pe structură metalică, de asemenea și Camera de Comerț și Industrie, din vecinătate, fiind în același stil.” – Daniel Nicodim, viceprimarul Ploieștiului

Sursă: Telegrama

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *