logo
RNTV Live

Ploiești: Oportunitate rară de a călători în timp și de a experimenta atmosfera și evoluția societății românești de-a lungul unui secol tumultuos

437540665_929022279233656_4141153888936931356_n
Erika Stoica

Sub patronajul Consiliului Județean Prahova, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova, în colaborare cu Asociația „Muzeul Jucăriilor” București și Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, pregătește un eveniment deosebit pentru pasionații de istorie și cultură.

Miercuri, 24 aprilie 2024, de la ora 11:00, la sediul din Ploiești, strada Toma Caragiu, nr. 10, se va deschide oficial expoziția temporară intitulată „100 de ani de istorie reflectată în oracole și caiete de amintiri”.

Această expoziție a fost vernisată pentru prima dată la sediul central al Complexului Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, în data de 18 noiembrie 2021. Cuprinzând oracole, caiete de amintiri datând din perioada anilor 1880-1980 și alte obiecte prețioase din colecția privată a Asociației „Muzeul Jucăriilor” din București, expoziția reprezintă o incursiune fascinantă în trecutul tumultuos al României.

Cei interesați de istorie și artefacte culturale sunt invitați să descopere și să exploreze această colecție unică, care aduce la viață poveștile și amintirile unei întregi epoci.

Vernisajul va fi urmat de o serie de evenimente conexe, inclusiv prelegeri și tururi ghidate, oferind vizitatorilor ocazia de a înțelege mai profund contextul istoric și cultural din spatele fiecărui obiect expus.

Această expoziție itinerantă este o oportunitate rară de a călători în timp și de a experimenta atmosfera și evoluția societății românești de-a lungul unui secol tumultuos.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor