Cea de-a VIIl-a ediție a Targului Meșteșugurilor Tradiționale începe maine, iar scopul lui este acela de a promova] și susține artele tradiționale care au traversat vremurile, grație abilităților remarcabile ale meșterilor români.

Targul, situat între Palatul Culturii și Palatul Administrativ, va oferi vizitatorilor oportunitatea de a asista la demonstrații ale meșterilor în domenii precum olăritul, țesutul, broderia, realizarea de încălțăminte tradițională, sculptura în lemn, pictura pe sticlă și multe altele. Măiestria lor reprezintă un echivalent viu al patrimoniului național, provenind nu doar din Prahova, dar și din județe precum Botoșani, Galați, Maramureș, VAlcea și Dâmbovița.

Cei pasionați de obiectele artizanale vor avea șansa de a achiziționa creații autentice, subliniind astfel importanța conservării și perpetuării acestor tradiții ancestrale.

Pe lângă expoziție, targul va fi înveselit de momente artistice speciale, susținute de Fanfara „Prahova”, Ansamblul Folcloric „Muguri de Breaza”, Școala de dansuri populare „Drag mi-e JOCUL ROMÂNESC” și elevii Școlii Populare de Artă. Aceste momente vor avea loc vineri, de la ora 12.00, cu ocazia inaugurării, și în weekend, de la ora 17.00.

Targul se desfășoară în perioada 3-5 noiembrie, între orele 9.00 și 19.00 și este organizat de către Consiliul Județean Prahova prin Centrul Județean de Cultură Prahova.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *