Foto: Ziarul Incomod

Ploieștenii din cartierele mărginașe și problemele lor

Viața la marginea Ploieștiului nu este ușoară. În unele zone nu există canalizare. În altele, drumurile sunt pietruite. Sau pline de gropi. 

La fiecare campanie electorală, promisiunile vin în valuri. Între campanii, oamenii se agață pur și simplu de orice reprezentant al autorităților administrative care calcă în aceste zone. În speranța că va duce mai departe exact aceleași probleme cu care politicienii le-au luat voturile. Și pe care le-au uitat. Evident, până la viitoarea campanie.

Există, totuși, în Ploiești programe care vizează exact aceste zone defavorizate.

Unul dintre ele se numește „O 9 șansă”.

Proiectul se află la etapa de culegere a datelor din teritoriu. De asta se ocupă Administrația Serviciilor Sociale Comunitare Ploiești.

Concret, reprezentanții ASSC merg pe teren și stau de vorbă cu oamenii, pentru a identifica problemele cu care se confruntă.

Lăsând la o parte unele cazuri în care oamenii confundă Serviciile Sociale Comunitare cu Primăria și Consiliul Local (vezi mai jos VIDEO), nevoile sunt elementare.

Ploieștenii care stau în zonele mărginașe vor școli mai aproape de casă. Asta ar reduce, cu siguranță, abandonul școlar.

Vor cabinete medicale, mai ales cei neasigurați, dar și asistență pentru întocmirea actelor de proprietate – așa cum se întâmplă în cartierul Mimiu -, asfalt pe stradă, gaze sau canalizare.

Am stat de vorbă cu Raluca Tăbârcă, șef serviciu la Protecția persoanelor aflate în dificultate.

Procedura în cazul programului „O 9 șansă” presupune centralizarea datelor de către ASSC, după care va fi stabilită strategia de dezvoltare locală. Proiectele vor merge la selecție și, în cazul în care vor fi acceptate, vor merge la finanțare din fonduri europene.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *