logo
RNTV Live

Ploi și vânt pe tot parcursul săptămânii în toată țara. Când se întoarce primăvara?

prognoza-meteo-1068×601
Theo Tănăsescu

Începând de azi, ne așteptăm din nou la ploi și temperaturi mai joase, cu chiar ninsori la munte. De fapt, până în prezent, în regiunea montană există o avertizare cod galben pentru viscol și ninsori, iar până diseară, ANM prognozează vânt și ploi în restul țării.

S-a răcit vremea în Capitală şi astăzi vom avea parte de ploi, dar şi mâine. Vorbim despre cantități de apă de aproximativ 15 l/mp care se vor înregistra în Capitală şi, de asemenea, de temperaturi mai scăzute în comparaţie cu ziua trecută.

Avem astăzi o maximă de 15 grade Celsius, iar minima în Bucureşti va fi de 8 grade Celsius.

Vremea se încălzeşte uşor de miercuri
Abia de miercuri se va mai încălzi puţin în Capitală. Însă în cea mai mare parte a ţării avem în continuare parte de ploi în aceste zile.

Va ploua într-o zi cât pentru o lună întreagă, vorbim despre cantităţi de apă de 30l/mp, de asemenea vorbim depsre descărăcri electrice, dar şi vânt care va sufla chiar şi cu 55 de km la oră.

La munte încă de aseară a început să ningă, vorbim depsre Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură, acolo unde deja s-a aşezat un strat generos de zăpadă.

Abia spre sfărşitul acestei săptămâni vreme a se va încălzi din nou, iar de Florii vom avea parte de vreme frumoasă în cea mai mare parte a ţării şi vorbim despre temperaturi de 20 de grade Celsius.

Cod galben de viscol şi ninsori la munte

Administrația Națională de Meteorogie a emis duminică o avertizare cod galben, valabilă până luni la prânz, care vizează ninsori însemnate în Carpații Meridionali și de Curbură. Până luni, ora 12.00, la altitudini de peste 1500 m, vor predomina ninsorile, local însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă.

De asemenea, până luni, la ora 15, aria ploilor va fi în extindere treptată dinspre sud-vest și va cuprinde toate regiunile. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 10…15 l/mp, iar în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în jumătatea de sud a Moldovei, pe arii restrânse de peste 30 l/mp. Vor fi mai ales averse, izolat însoțite de descărcări electrice.

În zona de munte precipitațiile vor fi mixte. Vântul va avea local și temporar intensificări în regiunile sudice și sud-estice cu viteze în general între 45 și 55 km/h.

Marți ploile se vor extinde din nou, iar mai ales în zonele de munte și în sud-vest se vor acumula cantități însemnate de apă. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării.

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor