Luna august 2024 este o perioadă de neuitat pentru că este spectacol pe cer. Se produce cea mai impresionantă ploaie de stele căzătoare, cunoscută sub numele de Perseide. Momentul va atinge punctul maxim în noaptea dintre 12 și 13 august. Pe parcursul acelei nopți și în dimineața următoare, cerul se va umple de meteori, oferind un spectacol strălucitor și abundent.

Perseidele, denumite după constelația Perseu, sunt celebre pentru intensitatea și frecvența lor. Anul acesta, condițiile vor fi ideale pentru observare, deoarece Luna va fi aproape absentă pe cer, lăsând loc unui spectacol luminos. Activitatea Perseidelor se desfășoară între 17 iulie și 24 august, fiind vizibilă cu predilecție în emisfera nordică. Pământul intersectează anual centrul orbitei cometei Swift-Tuttle, generând acest fenomen spectaculos.

Pentru o vizionare optimă, experții recomandă găsirea unui loc deschis și întunecat, departe de luminile orașelor. Nu este necesar echipament specia! Dacă petreceți cel puțin o oră privind cerul, veți avea șansa să vedeți până la 100 de meteori pe oră, în funcție de claritatea cerului.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews