Sursă foto: stiripesurse.ro

Numeroși opozanți din Georgia plănuiau să intre cu tancuri în Abhazia, Osetia de Sud și chiar Soci în timpul tentativei de rebeliune a grupului „Wagner”, conform lui Irakli Kobahidze, președintele partidului de guvernământ „Visul Georgian – Georgia Democrată”.

Iată mesajul lui Kobahidze de pe pagina sa de Facebook (reţea de socializare interzisă în Federația Rusă, deținută de corporația Meta, crecunoscută ca fiind extremistă în Federația Rusă):

„Ne amintim cum Mișcarea Națională colectivă (opoziția georgiană – nota TASS) suferea după Prigojin, cum i-a dedicat lozinci și poezii, cum a plănuit, în funcţie de reușita lui Prigojin, să intre cu tancurile nu numai în Abhazia și Ţhinvali, să ocupe chiar și să ia Soci.”

Politicianul spun că opoziția a arătat că „se folosește de orice pretext pentru a deschide un al doilea front în Georgia”.

„Este inacceptabil ca georgienii și abhazii, georgienii și osetinii să-și verse din nou sângele reciproc. Aceasta ar fi cea mai mare crimă împotriva generațiilor viitoare” – se arată în declaraţia lui Kobahidze. Poziția de principiu a partidului de guvernământ al Georgiei, potrivit afirmaţiilor lui Kobahidze, este că „integritatea teritorială a Georgiei trebuie restabilită numai prin mijloace pașnice”. Georgia trebuie să returneze nu numai teritoriile, notează el, ci și să restabilească încrederea abhazilor și a osetinilor.

Sursă: stiripesurse.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *