Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a fost prezent sâmbătă la un eveniment de campanie al candidatului PNL la prezidențiale, Nicolae Ciucă. Cu această ocazie, Ciucă a dezvăluit un ambițios plan pentru București, care preconizează mutarea sediului guvernului și a ministerelor în Casa Științelor, o clădire neterminată situată lângă Palatul Parlamentului și Catedrala Ortodoxă.

Ciucă a subliniat că implementarea acestui plan necesită sprijinul Primăriei Capitalei. Deși Nicușor Dan s-a arătat deschis ideii, el nu a anunțat o susținere clară pentru candidatul PNL în turul întâi al alegerilor prezidențiale. Primarul a menționat, totuși, că este dispus să colaboreze cu alți candidați de dreapta care ar putea să propună planuri similare.

Casa Științelor, în prezent în proprietatea Academiei Române, găzduiește mai multe institute de cercetare. Nicolae Ciucă a propus, de asemenea, ca actualul sediu al guvernului să fie transformat într-un muzeu, iar clădirile ocupate în prezent de ministere să fie transferate universităților.

Printre alte inițiative, Ciucă a anunțat intenția de a construi un cartier al Justiției în apropierea Palatului Guvernului, iar pe esplanada de lângă Biblioteca Națională, unde este planificat actual cartierul Justiției, ar urma să se amenajeze un parc. Totuși, Ciucă nu a oferit detalii despre costurile asociate acestui plan fără precedent în ultimele trei decenii.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews