O plantatie de capsuni bio, din Prahova, atrage ca un magnet sute de cumparatori. Totul si pentru ca pe campul inmiresmat clientii sunt poftiti sa isi culeaga singuri, dar si sa manance de acolo, pe gratis, cate fructe vor. Copiii, in schimb, se bucura de locul ce a devenit o oaza de relaxare, in care se afla plantatia, si vin periodic acolo. Este o munca impresionanta, spune Marian Soare, cel care a dat serele cu flori, pe cele cu fructe. Chiar daca a investit mult in aceasta cultura, spune ca pune suflet, si vede totul ca pe un hobby.

Dupa o astfel de degustare, care iti lasa gura apa, si o prezentare pe masura, pe care Marian Soare o face in stilul caracteristic, nu ai cum sa nu iti doresti sa ajungi in plantatia de capsuni din satul prahovean Stăncești.

Un rosu natural, insa. Aici fructele sunt crescute cu multa grija, iar tratamentele fara substante chimice, care fac ca produsul sa fie unul bio, si cel mai important, cu un gust caruia nu ii poti rezista.

Iar acest loc este unul deosebit, unde Marian Soare a depus multa munca si pasiune, pentru a rezulta o cultura sanatoasa, si extrem de cautata de catre clientii, care ii devin oaspeti proprietarului, si apoi prieteni. Mai ales ca sunt poftiti de Nea Marian, sa isi culeaga si ei fructele inmiresmate.

Marian Soare vinde kilogramul de capsuni cu 15 lei, si chiar daca productia este pe final, iar cererea mare, incearca sa multumeasca pe toata lumea, chiar daca nu atat cat isi doresc pofticiosii. Si pentru ca in cultura de capsuni din Stancesti sta truda sa de ani de zile, si dragostea fata de glie, nea Marian ne cere sa incheiem cu un mesaj pentru toti agricultorii…. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *