O plantă cunoscută sub numele de Kencur, care aparține familiei ghimbirului, este utilizată frecvent în sud-estul Asiei ca și condiment în gastronomie sau ca remediu natural pentru durerile de stomac. În plus, conform unei echipe de cercetători din Japonia, Kencur prezintă proprietăți anticancerigene.

Potrivit unui studiu publicat recent în jurnalul „Heliyon” și realizat de cercetători de la Universitatea Metropolitană din Osaka, Japonia, există dovezi care susțin capacitatea plantei de a lupta împotriva cancerului.

Substanța activă principală găsită în Kencur (cunoscută științific sub denumirea de „Kaempferia galanga”) este p-metoxi cinamatul de etil (EMC). Cercetătorii au efectuat studii preclinice în care au testat extractul din această plantă pe culturi de celule canceroase și pe animale.

Rezultatele studiilor au arătat că administrarea extractului de Kencur a încetinit creșterea celulelor canceroase în culturi.

Cercetări anterioare sugerau că extractul de Kencur ar putea avea proprietăți anticancerigene, ipoteza fiind că planta reduce expresia factorului A mitocondrial de transcripție (TFAM), asociat cu proliferarea celulelor canceroase.

Profesorul Akiko Kojima de la Universitatea Metropolitană din Osaka, citat de sciencedaily.com, a afirmat că „rezultatele acestui studiu confirmă proprietățile anticancerigene ale extractului de Kencur și ale componentei sale principale, EMC. Se preconizează că TFAM va deveni un nou indicator al efectelor anticancer în viitor, pe măsură ce cercetările în domeniu vor progresa.”

Cu toate acestea, mecanismul exact prin care extractul de Kencur reduce expresia TFAM nu este încă pe deplin cunoscut, iar cercetătorii consideră că studii ulterioare vor fi necesare pentru a identifica cauzele acestei acțiuni.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *