logo
RNTV Live

Plafonarea tarifelor RCA până la 30 iunie

RCA
Dudau Andreea Valentina

Guvernul a decis să prelungească plafonarea tarifelor RCA până la data de 30 iunie!

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat joi că Guvernul a decis să prelungească cu încă trei luni plafonarea tarifelor RCA, până la data de 30 iunie. El a subliniat că această măsură este menită să combată orice riscuri de creștere excesivă a prețurilor din cauza dezechilibrelor anterioare pe piață.

Totodată, a adăugat că Guvernul continuă să își respecte angajamentul față de români de a menține plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025, iar în ședința de astăzi s-au modificat plafoanele în favoarea consumatorilor.

”Le-am promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025. Azi, facem un pas în plus şi modificăm plafoanele în favoarea consumatorilor. Este normal să ţinem cont de tendinţa de reducere a preţurilor la energie şi gaze la nivel european”, a spus premierul.

Marcel Ciolacu a subliniat că este important să se continue protecția populației și a economiei. De asemenea, a menționat că se asigură o revenire treptată la piața liberă până în 2026, cu tarife corecte pentru români.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor