logo
RNTV Live

Plafonarea adaosului comercial pentru alimentele de bază se prelungește până la finalul anului

raft supermarket
Erika Stoica

Deputații au adoptat ieri un proiect de lege care prelungește măsura plafonării adaosului comercial pentru alimentele de bază până la sfârșitul anului în curs. Această decizie a fost luată în contextul în care măsura trebuia să expire la finalul lunii, iar acum proiectul urmează să fie trimis la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Astfel, cele 17 alimente de bază, cum ar fi pâinea, laptele, ouăle, uleiul sau carnea de pui, vor continua să aibă adaosul comercial plafonat, în speranța de a menține prețurile la un nivel accesibil pentru consumatori.

Inițial impusă prin Ordonanță de Urgență în august anul trecut, măsura a fost prelungită succesiv, având inițial o durată de trei luni, iar ulterior fiind extinsă cu perioade de două sau trei luni.

Această prelungire reprezintă o măsură de sprijin pentru populație, asigurând accesul la alimentele de bază la prețuri mai stabile și mai accesibile în contextul fluctuațiilor economice și al presiunii inflaționiste.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor