Preturile medii ale alimentelor de baza din marile lanturi comerciale au scazut chiar si cu 34%. Cel putin asta reiese din datele analizelor Consiliului Concurentei. Cei mai multi clienti, insa, spun ca nu au observat aceste reduceri semnificative.

A trecut o săptămână de cand Guvernul României a decis plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază. Consiliul Concurenței anunță o scădere a prețurilor la aceste produse. Potrivit reprezentanților forului, comparativ cu prețurile medii din luna iunie, la 1 august, cele mai mari reduceri aplicate de marile lanțuri de retail s-au înregistrat la fructe și legume. Cu toate aceste modificari ploieștenii spun ca nu au observat reducerile.

Plafonarea adaosurilor ordonata de autoritati ar trebui sa se aplice intr-un procent de pana la 34%. Cel putin statistic, la acest moment pretul la cartofi, de pilda, a scazut cu pana la 28,4%, cel al ardeiului gras cu 27,5%, in timp ce morcovii au cunoscut o micsorare de 24,2%. Prețul mediu al cărnii a scăzut cu până la 12,1%, în timp ce lactatele au înregistrat o ieftinire de până la 12,3% la 1 august față de iunie.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *