logo
RNTV Live

Pizza Hut a luat decizia de a închide 13 dintre cele 43 de restaurante pe care le are în România în următoarele șase luni

R-1
Constantin Corina

Pizza Hut inchide pe o perioada de 6 luni 13 restaurante aflate în Romania.

Sphera Franchize Group, operatorul în sistem de franciză al lanțurilor de restaurante KFC, Pizza Hut și Taco Bell în România, a anunțat intenția de a închide 13 din cele 43 de restaurante Pizza Hut pe care le operează în țară.

Acest pas face parte dintr-o etapă de intensificare a procesului de eficientizare a activității companiei. Această reorganizare vine în contextul în care consumul din România a început să scadă semnificativ, iar compania urmărește optimizarea costurilor, creșterea agilității pentru a face față unei concurențe tot mai mari și îmbunătățirea experienței clienților, în speranța că aceste măsuri vor duce la redresarea profitabilității.

Unitățile care vor fi închise sunt: Pizza Hut Delivery Sun Plaza, Pizza Hut Delivery Vitan, Pizza Hut Delivery Cora Lujerului, Pizza Hut Delivery Baba Novac, Pizza Hut Delivery Cluj Cora, Pizza Hut Craiova Electroputere, Pizza Hut Delivery Târgu Mureș, Pizza Hut Delivery Drumul Taberei, Pizza Hut Delivery Mihalache, Pizza Hut Delivery 13 Septembrie, Pizza Hut Delivery Ploiești Omnia, Pizza Hut Delivery Tomis Constanța, Pizza Hut Timișoara Iulius.

Compania a raportat o redresare semnificativă a performanței în primul semestru al acestui an, cu un profit net de 19,4 milioane lei, comparativ cu pierderile înregistrate în aceeași perioadă a anului anterior.

Acestă redresare a fost atribuită performanței solide a KFC România și KFC Moldova. Sphera Group are în continuare în vedere procesul de eficientizare a activității, cu scopul de a-și îmbunătăți rezultatele operaționale și de a reduce pierderile în segmentul Pizza Hut.

Compania intenționează să minimizeze impactul asupra angajaților, aceștia urmând să fie relocați în cadrul rețelei Sphera Group. În plus, clienții vor putea beneficia de aceleași produse și servicii în restaurantele Pizza Hut aflate în proximitate.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor