Consiliul Judetean Prahova depune la Administratia Fondului de Mediu un proiect pentru finantarea infiintarii unor piste de biciclete in 15 localitati din judet. De data aceasta incearca accesarea fondurilor fara parteneriatul cu judetul Vrancea.

Consiliul Județean Prahova și-a propus înființarea de piste de biciclete pe o distanță de aproximativ 60 de kilometri incluși în 15 localități din județ. Traseul, numit acum Drumul lui Bachus, reconstituie un mic tronson din vechiul drum al vinului folosit de romani acum 2000 de ani. Pentru realizarea acestui proiect Consiliul Județean încearcă din nou accesarea unor bani de la Administrația Fondului de Mediu. În acest sens, un studiu de fezabilitatea a fost aprobat  în ședința de miercuri după amiază a CJ.

Valoarea totală a proiectului este de aproape de 26 de milioane de lei, din care Consilul Județean Prahova ar trebui să asigure din bugetul propriu aproximativ cinci milioane de lei. Asta a dus la nemulțumirea unor aleși județeni. 

Consiliul Județean Prahova a mai depus și anul trecut un proiect pentru înființarea unor piste de biciclete, însă fără succes.

Inițiatorii proiectului susțin că pistele de biciciclete sunt necesare pentru turismul viticol în podgoriile autohtone, crame, conace și biserici. Drumul lui Bachus sau Drumului Vinului, cum era numit în urmă cu câțiva ani, traversează localitățile Mizil, Tohani, Ceptura, Urlați, Jercălăi, Valea Călugărească, Vărbila, Bucov, Seciu, Boldeşti-Scăieni, Zamfira, Plopeni, Băicoi, Florești și Filipeştii de Pădure.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *