Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, critică modul impulsiv în care se acționează în situații de criză, comparând cu tragedia de la Colectiv. El a vizitat azilele care au beneficiari de servicii sociale înregistrate în cadrul DGASPC Sector 5 și cere modificarea legislației.

,,Cum a fost și în cazul Colectiv, pe fondul unei emoții puternice, acționăm la cald și impulsiv. Problema este una mai mare, și anume legislația. Nu s-a schimbat nimic după aproape opt ani de la cumplita tragedie. Ordinele de miniștri nu valorează nimic. Avem nevoie de legi organice, să se poată acționa în litera și spiritul legii. Solicit pe această cale Parlamentului să se reunească de urgență pentru a modifica legea în această privință. Să nu mai existe situații în care beneficiarii DGASPC Sector 5 ajung în centre aflate la sute de kilometri distanță. Aceeași situație se regăsește peste tot în țară. Este nevoie de schimbare acum”, a transmis Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5.

El a inspectat centrele de îngrijire din București, Mihăilești și Chiajna, unde se află persoane din Sectorul 5 care beneficiază de servicii sociale.

,,Pentru bunicii singuri, împovărați de boli și suferințe apăsătoare, mereu m-am considerat nepotul de serviciu. Poate pentru că sunt mai sentimental sau poate pentru că așa m-au educat mama, tata, bunicii. Așa mi-am educat, la rândul meu, copiii și nepoții. Bunicii și străbunicii, indiferent de meserie, de calificare, au construit această frumoasă țară. Pentru toate acestea eu, Piedone, bunic, tată, cetățean român și primar în funcție, sunt dator moral să îi ajut și să veghez la siguranța dumnealor”, a adăugat edilul.

Cristian Popescu Piedone propune ca în centrele de îngrijire care au contract cu DGASPC Sector 5 să fie desemnat câte un consilier personal, selectat dintre beneficiari, care să primească un telefon mobil pentru a semnala orice problemă întâmpinată.

Oficialii centrelor inspectate au primit telefoane pentru a comunica direct cu cabinetul primarului Sectorului 5.

Inspeția continuă și în celelalte centre din țară unde DGASPC Sector 5 are beneficiari înregistrați pentru servicii sociale.

În prezent, în centrele de îngrijire pentru bătrâni și persoane cu dizabilități din București și din provincie se află 99 de beneficiari de servicii sociale înregistrați în cadrul DGASPC Sector 5.

Sursă: stiripesurse

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *