Datorită unui apel la donații extrem de reușit, tabloul „Le panier de fraises” al pictorului francez Chardin a fost adăugat la colecțiile Muzeului Luvru!

Muzeul Luvru din Paris a informat că tabloul „Le panier de fraises” de Jean Siméon Chardin a fost adăugat în colecțiile sale. Un apel la donații lansat în noiembrie a fost un mare succes, strângând 1,6 milioane de euro de la aproximativ 10.000 de donatori individuali, depășind cu 300.000 de euro obiectivul stabilit de muzeu.

Pentru achiziționarea tabloului, s-au strâns 24,3 milioane de euro, cu contribuții de la mari mecenasi și de la muzeu. Această sumă se adaugă la cele 17 milioane de euro deja strânse de la marii mecenasi și la cele 6 milioane de euro plătite direct de muzeu. Numărul donatorilor pentru această achiziție depășește cifrele înregistrate în campaniile anterioare de strângere de fonduri.

Tabloul va fi expus la Louvre-Lens, Brest și Clermont-Ferrand înainte de a ajunge la Paris.

Capodopera lui Jean Siméon Chardin, clasificată ca tezaur național pentru a împiedica plecarea sa în străinătate, se va alătura celorlalte opere ale pictorului francez pe care Luvru le deține deja. Înainte de a fi expusă în capitală, tabloul va călători prin Franța: vizitatorii îl vor putea admira la Louvre-Lens începând cu 21 martie, apoi la Brest în această vară și la Clermont-Ferrand în toamnă.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *