Pictorului Sorin Adam i-a fost conferit, post-mortem, titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Ploiești.

Evenimentul s-a desfășurat, astăzi, în plenul Consiliului Local Ploiești, reunit în ședință ordinară.

În prezența familiei și apropiaților pictorului ploieștean, viceprimarul Daniel Nicodim a înmânat fiicei și tatălui artistului diploma prin care i-a fost conferit artistului Sorin Adam, post-mortem, titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Ploiești.

Sorin Adam s-a născut la Ploiești, în anul 1968.

În pofida faptului că părinții își doreau altceva pentru cel ce avea să devină pictorul Adam Sorin și anume o carieră în domeniul științelor exacte, contabilitate, acesta și-a ascultat instinctul urmând cursurile Academiei de Arte  „Luceafărul” din București (academie particulară) – Secția pictură și ale Academiei de Artă București, ambele absolvite cu succes în anul 1996.

            Își începe cariera ca preparator universitar la Academia de Arte  “Luceafărul” din București, în anul 1998, iar în 1997 devine membru al Uniunii Artistice din România.

Considerat a avea un  „destin de mare artist”, Sorin Adam s-a aplecat cu tenacitate și concentrare asupra lucrărilor sale.

            A fost îndrumat de mari maieştri precum Vasile Grigore, Marius Cilievici, Traian Bradean sau Constantin Piliuta, de la fiecare învățând câte ceva prețios, astfel pornind în căutarea propriei sale identități.

Începând cu 1990, Sorin Adam a participat la numeroase expoziții de grup, saloane, târguri naționale şi internaționale, bienale, din România şi Italia, având, în acelaşi timp, şi expoziţii personale în Bucureşti şi în multe alte oraşe ale ţării: Galeriile de Artă ale Municipiului Bucureşti (1993, 1994, 1995-1996, 1997), Florenţa (Italia, 1997), Muzeul de Artă din Constanţa (1997), Corropoli Abruzzo (Italia, 1998), Cercul Militar Naţional Bucureşti (1999, 2002), Muzeul de Artă din Ploieşti (2003).

            Expoziția personală din 2004, de la Galeria Artelor din București, a fost rodul muncii de trei ani în Grecia, la țărmurile Mediteranei (Insulele Santorini, Naxos, Paros şi Mykonos).

            În aprilie 2008, Sorin Adam a avut vernisajul unei noi expoziții –  „Culorile Istanbulului” la Galeria de artă a Cercului Militar Național București, realizată în urma documentării din luna decembrie 2007, în perioada expoziției  „Muzica culorilor”, deschisă la Universitatea Isik din marea metropolă de pe Bosfor.

Au urmat expoziţii particulare la Palatul Beldiman Iaşi (febr. 2009), la Galeria Occident Bucureşti (mai 2009), la Galeriile de Artă ale Municipiului Bucureşti (2009), la Galeria de Artă  „Frezia” (nov. 2011), la Cercul Militar din Bucureşti (2012 şi 2014), la Muzeul de Artă Constanța (2014), Salonul  „Naţional Ion Andreescu” – Buzău (2014), Galeria de Artă „Calea Victoriei 33” (2015), Muzeul de Artă Constanţa, expoziţie organizată de Centrul Cultural Turc – Yunus Emre (2015).

            În 2010 a expus în cadrul Salonului Național de Artă  „Atingeri şi Semne” la Palatul Parlamentului şi la Palatul Suţu, în cadrul expoziției  „Iarna în pictura românească” în colecții particulare.

Din păcate, artistul a plecat dintre noi la finalul anului trecut.

Astfel, omul şi pictorul Sorin Adam, care şi-a lăsat o amprentă valoroasă, prin expresivitatea artistică și o rețetă compozițională autentică, merită cu prisosință titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Ploiești. Totodată, în semn de prețuire față de creația sa artistică, lucrările sa de pictură de șevalet au fost expuse, astăzi, în incinta sediului municipalității.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *